Sådan skaber du det perfekte legerum til dine børn 

Ønsker du at skabe et perfekt legerum til dine børn? Et rum med en masse stimulering af børns sanser og udfordringer til deres motorik, er den bedste form for aktivering af børn. Det er en drøm for mange forældre at kunne skabe sådan et rum i hjemmet, så deres børn får de bedste forudsætninger for at udvikle sig gennem stimulering og motorik. Det kræver ikke vildt meget forskelligt legetøj – her i guiden vil vi beskrive tre ting som kan hjælpe dig med at skabe det perfekte legerum. 


Et kuglebassin 

Et kuglebassin er perfekte til at styrke dine børns motorik og sanseudvikling. De små bolde som børnene kan gribe fast i og kaste, er med til at stimulere deres følesans, samtidig med at motorikken udfordres i de mange bolde, da det kan være udfordrende for de små at bevæge sig rundt i. Dine børn vil hele tiden kunne udvikle sig i et kuglebassin, og er derfor ikke noget legetøj som de hurtigt bliver for store til. 


Skummoduler

Som kuglebassinet er godt til både følesansen og motorikken, er skummoduler især god til at give dine børn gode motoriske evner. Skummodulerne kan sammensættes på mange forskellige måder, og bruges til forhindringsbaner til dine børn, som er alderssvarende. De kan hjælpe børnene med at udvikle sig i et alderssvarende motorisk tempo, så sværhedsgraden stille og roligt kan blive højere. 


Sansevæg 

En sansevæg er god til at stimulere barnet på flere måder. Mange gange kan man med få håndværkerevner, selv sammensætte en sansevæg med gamle ting, man alligevel har til at ligge. Her kan du eksempelvis bruge en gammel stikkontakt, toppen af en flaske med skruelåg, en ringeklokke til en cykel – kun fantasien sætter grænser for en sansevæg til dit barn. 

Med et kuglebassin, skummoduler og en sansevæg, er du sikret et legeværelse med de bedste forudsætninger for dit barns udvikling.